Мостът в монтанското село Боровци рухна заради проливните дъждове в Северозападна България.Прочетете

...
Мостът в монтанското село Боровци рухна заради проливните дъждове в Северозападна България.Прочетете
Коментари Харесай

Заради пороите: Мост се разцепи и рухна, друг е залят! Села са под вода, опасността расте

Мостът в монтанското село Боровци рухна заради  проливните дъждове  в Северозападна България.
Прочетете още
Река Бързия, която минава през обитаемото място, е повода мостът да е опустошен. Село Боровци беше залято наново от реката.

Река Малък Искър е излязла от коритото си и е заляла мост в региона на Етрополе . Това оповестиха за БНР от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

От Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " допълниха, че равнището на река Матица се е повишило през следобедните часове на деня. Заради това в няколко села в община Елин Пелин се построяват насипи.

Към 18.00 часа в Софийска област са получени 15 сигнала за наводнени дворове, изби и инфраструктура в резултата на дъждовете. Получени са и сигнали за наводнени обекти в селата Бойковец и Церово. В София два екипа на пожарната работят на адреси на територията на Нови Искър и Бухово. Десет от адресите към този момент са отводнени.

Преля и река Елешница в Софийска област . Зрителски фрагменти от село Потоп демонстрират мащаба на бедствието.

Реката е заляла дворовете и къщите. Според кмета на Елин Пелин няма заплаха за хората, въпреки че има доста наранени парцели.

„ В село Елешница реката излезе от коритото си. Има към 150 души доброволци, само че обстановката е отвън надзор “, изясни Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин, пред bTV. 

Той сподели още, че са сложени над 4000 чувала с пясък по брега на реката, само че тя продължава да се цялостни с вода и става неудържима.

Възниква сериозна обстановка към огромните реки в област Враца . Нивото на река Скът край борованското село Нивянин е над сериозното и реката е заляла дворове по поречието през селото. Покачва се и равнището на река Огоста в Хайредин.

Нивото на река Скът край борованското село Нивянин е 40 см над сериозната стойност. Залети са дворове и открити площи. Общинският щаб по сигурност в град Борован следи обстановката. Раздадени са чували с пясък, с които са построени краткотрайни защитни уреди към къщите, които са застрашени.

Речното равнище се следи, както през последния час се регистрира, че то понижава с по няколко сантиметра. Хората обаче са обезпокоени, че тази наклонност може да е от разлива на реката, а не от действителното намаляване на равнището ѝ.

Реката Скът е водосбор за врачанска област. Покачването на водния ѝ дирек наблюдават и по поречието ѝ в общините Бяла Слатина и Мизия. Засега там не регистрират рисови индикатори.

Критична е и обстановката с река Огоста в община Хайредин. На места тя се е разляла. От четири ферми за изведени животните. На съвещание на Областния щаб по сигурността във Враца беше разисквана заплахата равнището на реката на скочи внезапно, тъй като малко по-късно е допустимо в нея да се влеят количества, които се изпускат от монтанския язовир " Огоста ".

По-рано през днешния ден страната съобщи поддръжката си за потърпевшите от наводненията. Ще има и отплата за засегнатите:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР